داخل پوست مجراهایی وجود دارد که مو و ترشحات چربی از آنها خارج میشوند. این مجراها فولیکول مو نامیده میشوند، هر زمان که داخل فولیکول مو التهاب ایجاد میشود دهانه آن نیز مسدود میشود. دراین صورت ترشحات چربی داخل فولیکول جمع شده و جوش تشکیل میشود. در اپیلاسیون نیز چون مو با شدت و شتاب بیرون کشیده میشود، داخل جدارههای فولیکول التهاب و ورم ایجاد میشود. این ورم باعث انسداد میشود، بسته شدن سر فولیکول نیز ایجاد جوش و فولیکولیت (عفونت مو) میکند. فولیکولیت یا التهاب فولیکول میتواند سطحی یا عمیق باشد. جوشهای بعد از اپیلاسیون معمولا جزء فولیکولیتهای سطحی بهشمار میآیند. هر چه التهاب در مجرا شدیدتر باشد فولیکولیت هم عمیقتر خواهد بود. دستکاری کردن فولیکولیتهای سطحی میتواند باعث تبدیل شدن آن به فولیکولیت عمیق شود؛ ضمن اینکه هنگام دستکاری ممکن است میکروبهای بیماریزای بیشتری را به آن محل اضافه کنید. فولیکولیتهایی که عامل میکروبی استافیلوکوک و استرپتوکوک دارند، مسری هستند. این نوع عفونتها بیشتر ممکن است بهدلیل اپیلاسیون غیربهداشتی ایجاد شوند چون این میکروبها بسیار بیماریزا هستند و جزء میکروبهای عادی روی سطح پوست نیستند. برای پیشگیری از ایجاد جوش اپیلاسیون میتوان از محلولهای ضدعفونیکننده سطحی مثل کلرهگزیدین و صابونهای آنتی باکتریال استفاده كرد.همچنین میتوان پس از اپیلاسیون برای مدت کوتاه 3 تا 4 روز از ترکیبات دارویی مانند لوسیون اریترومایسین 4 درصد به صورت موضعی استفاده کرد تا هم التهاب کاهش یابد و هم میکروبهای موجود از بین بروند. ژل بعد از اصلاح سینره را نیز می توانید امتحان کنید. و در کل بهتراست برای از بین بردن موهای زائد خود اپیلاسیون انجام ندهید و از شیو کردن یا با مشورت متخصص پوست و مو ، در صورت صلاحدید از لیزر استفاده کنید. برای درمان آن بسیاری از مواقع نیاز به دارو نیست و جوشها خودبخود برطرف می شوند. شما می توانید با پارچه ای تمیز و نرم که آن را با آب گرم مرطوب کرده اید موضع ملتهب و دارای فولیکول را کمپرس گرم کنید ، پارچه را تازمانی که خنک شود روی محل نگه دارید، و دباره این مراحل را می توانید تا 10 الی 15 دقیقه انجام داده و 3 بار در روز تکرار کنید. پاهایتان را تا زمان از بین رفتن کامل فولیکولها اصلاح نکنید. اگر با توصیه های فوق علائم تان بهتر نشد می توانید از پماد موپیروسین موضعی استفاده کنید و در صورت عدم بهبود و بروز موارد زیر باید حتما به یک متخصص پوست مراجعه بفرمایید: 1. اگر جوشهای شما بزرگتر یا دردناک تر شدند 2. تعداد آنها بیشتر شده و چرکی تر شوند 3.اگر دچار تب شوید تا در صورت لزوم داروی خوراکی و آنتی بیوتیک دیگری برای شما تجویز شود به امید سلامتی و شادی شما
پاسخ ( ۱ )
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافداخل پوست مجراهایی وجود دارد که مو و ترشحات چربی از آنها خارج میشوند. این مجراها فولیکول مو نامیده میشوند، هر زمان که داخل فولیکول مو التهاب ایجاد میشود دهانه آن نیز مسدود میشود. دراین صورت ترشحات چربی داخل فولیکول جمع شده و جوش تشکیل میشود. در اپیلاسیون نیز چون مو با شدت و شتاب بیرون کشیده میشود، داخل جدارههای فولیکول التهاب و ورم ایجاد میشود. این ورم باعث انسداد میشود، بسته شدن سر فولیکول نیز ایجاد جوش و فولیکولیت (عفونت مو) میکند.
فولیکولیت یا التهاب فولیکول میتواند سطحی یا عمیق باشد. جوشهای بعد از اپیلاسیون معمولا جزء فولیکولیتهای سطحی بهشمار میآیند. هر چه التهاب در مجرا شدیدتر باشد فولیکولیت هم عمیقتر خواهد بود. دستکاری کردن فولیکولیتهای سطحی میتواند باعث تبدیل شدن آن به فولیکولیت عمیق شود؛ ضمن اینکه هنگام دستکاری ممکن است میکروبهای بیماریزای بیشتری را به آن محل اضافه کنید. فولیکولیتهایی که عامل میکروبی استافیلوکوک و استرپتوکوک دارند، مسری هستند. این نوع عفونتها بیشتر ممکن است بهدلیل اپیلاسیون غیربهداشتی ایجاد شوند چون این میکروبها بسیار بیماریزا هستند و جزء میکروبهای عادی روی سطح پوست نیستند.
برای پیشگیری از ایجاد جوش اپیلاسیون میتوان از محلولهای ضدعفونیکننده سطحی مثل کلرهگزیدین و صابونهای آنتی باکتریال استفاده كرد.همچنین میتوان پس از اپیلاسیون برای مدت کوتاه 3 تا 4 روز از ترکیبات دارویی مانند لوسیون اریترومایسین 4 درصد به صورت موضعی استفاده کرد تا هم التهاب کاهش یابد و هم میکروبهای موجود از بین بروند. ژل بعد از اصلاح سینره را نیز می توانید امتحان کنید.
و در کل بهتراست برای از بین بردن موهای زائد خود اپیلاسیون انجام ندهید و از شیو کردن یا با مشورت متخصص پوست و مو ، در صورت صلاحدید از لیزر استفاده کنید.
برای درمان آن بسیاری از مواقع نیاز به دارو نیست و جوشها خودبخود برطرف می شوند.
شما می توانید با پارچه ای تمیز و نرم که آن را با آب گرم مرطوب کرده اید موضع ملتهب و دارای فولیکول را کمپرس گرم کنید ، پارچه را تازمانی که خنک شود روی محل نگه دارید، و دباره این مراحل را می توانید تا 10 الی 15 دقیقه انجام داده و 3 بار در روز تکرار کنید.
پاهایتان را تا زمان از بین رفتن کامل فولیکولها اصلاح نکنید.
اگر با توصیه های فوق علائم تان بهتر نشد می توانید از پماد موپیروسین موضعی استفاده کنید و در صورت عدم بهبود و بروز موارد زیر باید حتما به یک متخصص پوست مراجعه بفرمایید:
1. اگر جوشهای شما بزرگتر یا دردناک تر شدند
2. تعداد آنها بیشتر شده و چرکی تر شوند
3.اگر دچار تب شوید
تا در صورت لزوم داروی خوراکی و آنتی بیوتیک دیگری برای شما تجویز شود
به امید سلامتی و شادی شما