کوچکی کبد

گزارش
پرسش

لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما میخواهید این پرسش را گزارش کنید

گزارش انصراف

با سلام خدمت خانم دکتر
قبل از هرچیز از شما بابت خدمات رسانی رایگان و بی منتتان سپاسگزاریم
سئوال :
مادر بنده به دلیل تشکیل سنگ در صفرا مجبور به عمل جراحی و برداشتن کیسه صفرا شدند ولی پزشک ایشون با اینکه رضایتمندی شان رو در خصوص عمل اعلام کردند ولی یه موردی رو اشاره کردند که مارو نگران کرده اینکه گفتند کبد یه مقدارش آسیب دیده بود که برداشتیم و کوچک تر شده ، البته ایشون گفتند که مشکلی نداره چون عملکرد کبد درست هستش
خواستم اگه ممکنه یه مقدار توضیح در این خصوص بدید که اصلا مگه ممکنه قسمتی از کبد رو بردارن
و اینکه وقتی کیسه صفرا برداشته میشه پس ترشحات کبد کجا ریخته میشه و شما چه توصیه هایی دارید
با سپاس فراوان

حل شده 0
داخلی 3 پاسخ 14753 مشاهده 0

درباره نویسنده

پاسخ ها ( ۳ )

  1. دکتر زهره خواصی
    0
    دی ۲۱, ۱۳۹۴ در ۱۲:۵۳ قبل از ظهر

    لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود

    گزارش انصراف
    سلام
    خواهش میکنم ، ممنون از محبت شما
    در مورد سوال اول :باید عرض کنم که بله ، قابلیت منحصربفرد خلقت کبد یعنی توانایی دوباره زایی این امکان را می دهد که بخشی از آن را خارج کرد ، کبد سالم این توانایی را دارد که طی مدت چند هفته تا چند ماه بخش اعظمی از قسمت خارج شده را از نو بسازد. ساختار و آفرینش کبد به گونه ای است که میتوان قسمتی از آن را خارج کرد ولی کبد بتواند همچنان به عملکرد خود ادامه دهد.البته این بسته به نوع ضایعه و میزان آسیب کبد و درنتیجه اندازه قسمتی که خارج می شود دارد.
    آن میزان از کبد که باقی می ماند تاثیر مهمی در ادامه روند سوخت و ساز و عملکرد کبد دارد، با این اوصاف با توجه به اینکه جراح مادر محترمتان از جراحی راضی بوده و در بررسی عملکرد کبد نرمال بوده ان شالله جای نگرانی نیست.
    در مورد سوال دوم : صفرا از کبد ترشح می‌شود و سپس از طریق مجرایی به کیسه صفرا انتقال می‌یابد. صفرا از طریق مجرای صفراوی مشترک به روده کوچک ریخته می‌شود.بعد از خارج کردن کیسه صفرا، آن مجرا را در همان جراحی به روده کوچک وصل می کنند، صفرای ساخته شده در کبد از طریق آن مجرا مستقیما وارد روده کوچک میشود.
    در مورد سوال سوم :
    همان طور که گفتم صفرا در کبد ساخته شده و در کیسه صفرا ذخیره و تغلیظ می شود و به هنگام عبور غذای حاوی چربی صفرا از کیسه صفرا خالی شده و وارد مجرای صفراوی شده و این مجرا صفرا را به روده کوچک انتقال می دهد ،که کمک به هضم و شکسته شدن ملکول‌های چربی می‌کند.
    وقتی کیسه صفرا خارج میشود کبد همچنان به تولید صفرا ادامه می دهد ولی دیگر جایی برای ذخیره و تغلیظ آن وجود ندارد، در نتیجه صفرا به طور دائمی به داخل روده کوچک چکه میکند و در نتیجه هضم چربی ضعیف خواهد شد و نیمی از بیماران بعد از عمل ممکن است دچار اسهال ، نفخ و تهوع و یا سوءهاضمه شوند این علائم ممکن است تا زمانی که بدن با شرایط جدید مطابقت پیدا کند ادامه یابد، پس لازم است که برخی نکات در رژیم غذایی رعایت شوند:
    1.اجتناب از مصرف مواد حاوی کافئین مثل چای یا قهوه
    2.اجتناب از مصرف مواد غذایی که سرخ شده و حاوی میزان بالایی از چربی (انواع سس، فست فودها،سیب زمینی سرخ کرده ، کره ، شکلات و شیر پر چرب و مواد غذایی حاوی چربی های اشباع و مضر..)باشند
    3.افزایش به آرامی و به تدریج مصرف موادی که حاوی فیبر هستند مثل میوه های تازه و سبزیجات ، برنج و نان و ماکارونی سبوس دار
    مواد حاوی فیبر کمک می کنند تا حرکات روده نرمال شود و احتمال یبوست یا اسهال کاهش یابد. اگرچه ممکن است باعث افزایش نفخ و دل پیچه شوند به همین علت همان طور که گفته شد باید به آرامی و به تدریج طی چند هفته به رژیم غذایی اضافه شوند
    به امید سلامتی و شادکامی شما
    بهترین پاسخ
  2. زهرا
    0
    دی ۲۲, ۱۳۹۴ در ۱:۰۶ قبل از ظهر

    لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود

    گزارش انصراف
    سلام
    بسیار ممنونم از این همه وقتی که گذاشتید
    بازهم ممنونم
  3. دکتر زهره خواصی
    0
    دی ۲۲, ۱۳۹۴ در ۱:۴۱ قبل از ظهر

    لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود

    گزارش انصراف
    سلام
    خواهش میکنم
    موفق و سربلند باشید

ارسال پاسخ