با سلام در مورد مضرات بستنی برای رشد کودک سوال کرده بودید : از مواد مهم تشکیل دهنده بستنی شکر و چربی هستند، که در اینجا راجع به اونها و برخی از عوارض اون براتون توضیح میدم. همون طور که می دونید ، شیر به طور طبیعی دارای لاکتوز (نوعی قند) هست که به اندازه کافی شیرین نیست ،پس برای اینکه شما احساس طعم شیرین داشته باشید سازنده های بستنی مقدار زیادی شکر به اون اضافه می کنند (سوکروز یا گلوکز) . نکته دیگه این هست که سرمای زیاد و یخ بودن بستنی باعث می شود که طعم شیرین اون کمتر به نظر بیاد. اگر شما بستنی رو وقتی که مایع بشه و به دمای اتاق برسه میل کنید، خواهید دید شیرین تر از اون چیزی که وقتی حالت منجمد داره به نظر میاد ، پس باید شکر و شیرین کننده بیشتری به اون اضافه کنند تا وقتی شما اون رو با حالت منجمد استفاده میکنید طعمش براتون جذاب باشه. با توجه توصیه های سازمانهای جهانی شکر و کالری حاصل از اون باید 5-15 درصد کالری روزانه رو تشکیل بده ولی متاسفانه شکر جز مواد تشکیل دهنده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده مثل نان ها، کیک ها ، مرباها ، نوشیدنی های غیر الکلی و بستنی هست و همچنین به صورت جداگانه هم به غذاها اضافه میشه ، پس در دنیای صنعتی امروز فرزندان شما میزان زیادی شکر از طرق مختلف دریافت می کنند خوب حالا این موضوع چه مشکلاتی ایجاد میکنه: • حقیقت تلخ در مورد مصرف میزان زیاد شکر برای فرزندانتون این هست که میزان زیادی کالری بدون داشتن مواد مغذی و مفید به اونها ،که برای رشدشون در این دوره لازمه ،میرسه و کودکان را در معرض اضافه وزن و چاقی و مشکلاتی از بابت سلامتی که در اوایل بلوغ و بزرگسالی خودش رو نشون میده ، میگذاره • هر وقت کار لذت بخشی انجام می دهیم مغزمان دوپامین آزاد می کند. این کار می تواند دویدن باشد یا خوردن یک ظرف بستنی. خوردن یک شیرینی یا هرگونه ماده غذایی شیرین : 1.باعث میشه در مغز فرزند شما مقدار بسیار زیادی دوپامین آزاد شود. 2. باعث افزایش انسولین در بدن بشه که افزایش انرژی را در پی داره و حس خوشایندی را برای او ایجاد می کنه . همه این موارد خوب به نظر می رسد اما در واقع مواد قندی نیز مانند کوکائین اعتیادآور است. با مصرف مواد قندی سطح دوپامین بالا می رود. اگر مصرف این ماده کاهش پیدا کند، سیگنال های ترشح دوپامین به مغز فرستاده نمی شود و باعث می شود که علائم بیش فعالی در کودک افزایش پیدا کند. • علاوه بر آن مغز کودک BDNF آزاد می کند. این فاکتور مسئولیت ایجاد خاطرات جدید در حافظه بلندمدت، یادگیری، و تفکرات سطح بالا را بر عهده دارد. افزایش مصرف مواد قندی باعث کاهش ترشح این فاکتور می شود و یادگیری و یادآوردن چیزهای جدید رو برای فرزند شما سخت میکنه. بنابراین ممکنه فرزند شما از مدرسه بیاد و بگه هیچ کاری انجام نداده، ممکنه اون واقعا این کار رو انجام نداده باشه و یا ممکنه انجام داده باشه ولی دقیقا به خاطر نیاره و این به خاطر مصرف شکر هست. شما نمی توانید کودکتان را از مصرف این گونه مواد قندی به طور کامل دور کنید. چرا که در نبود شما مطمئنا از آن ها استفاده خواهد کرد. اما باید کودکتان را به کاهش استفاده از این گونه مواد ترغیب کنید چرا که مضرات آن ها بیشتر از منافعش خواهد بود. • یکی دیگه از دلایلی که بستنی خوشمزه به نظر میرسه این هست که حاوی مقدار زیادی چربی هست و اگر این چربی کم باشه بستنی طعم خوبی نخواهد داشت. این چربی ها ، چربی های از نوع اشباع ( غیر مفید) هستند که وقتی به میزان زیاد استفاده می شوند (در سایر مواد غذایی که ما روزانه استفاده میکنیم هم وجود دارند) باعث افزایش سطح کلسترول خون و به دنبال اون افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته در بزرگسالی میشه و همون طور که قبلا هم در مورد شکر عرض کردم، میزان زیادی کالری بدون داشتن مواد مغذی و مفید به اونها،که برای رشدشون در این دوره لازمه، میرسه و کودکان را در معرض اضافه وزن و چاقی و مشکلاتی از بابت سلامتی که در اوایل بلوغ و بزرگسالی خودش رو نشون میده ، میگذاره.
پاسخ ها ( ۳ )
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافدر مورد مضرات بستنی برای رشد کودک سوال کرده بودید :
از مواد مهم تشکیل دهنده بستنی شکر و چربی هستند، که در اینجا راجع به اونها و برخی از عوارض اون براتون توضیح میدم.
همون طور که می دونید ، شیر به طور طبیعی دارای لاکتوز (نوعی قند) هست که به اندازه کافی شیرین نیست ،پس برای اینکه شما احساس طعم شیرین داشته باشید سازنده های بستنی مقدار زیادی شکر به اون اضافه می کنند (سوکروز یا گلوکز) .
نکته دیگه این هست که سرمای زیاد و یخ بودن بستنی باعث می شود که طعم شیرین اون کمتر به نظر بیاد. اگر شما بستنی رو وقتی که مایع بشه و به دمای اتاق برسه میل کنید، خواهید دید شیرین تر از اون چیزی که وقتی حالت منجمد داره به نظر میاد ، پس باید شکر و شیرین کننده بیشتری به اون اضافه کنند تا وقتی شما اون رو با حالت منجمد استفاده میکنید طعمش براتون جذاب باشه.
با توجه توصیه های سازمانهای جهانی شکر و کالری حاصل از اون باید 5-15 درصد کالری روزانه رو تشکیل بده ولی متاسفانه شکر جز مواد تشکیل دهنده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده مثل نان ها، کیک ها ، مرباها ، نوشیدنی های غیر الکلی و بستنی هست و همچنین به صورت جداگانه هم به غذاها اضافه میشه ، پس در دنیای صنعتی امروز فرزندان شما میزان زیادی شکر از طرق مختلف دریافت می کنند
خوب حالا این موضوع چه مشکلاتی ایجاد میکنه:
• حقیقت تلخ در مورد مصرف میزان زیاد شکر برای فرزندانتون این هست که میزان زیادی کالری بدون داشتن مواد مغذی و مفید به اونها ،که برای رشدشون در این دوره لازمه ،میرسه و کودکان را در معرض اضافه وزن و چاقی و مشکلاتی از بابت سلامتی که در اوایل بلوغ و بزرگسالی خودش رو نشون میده ، میگذاره
• هر وقت کار لذت بخشی انجام می دهیم مغزمان دوپامین آزاد می کند. این کار می تواند دویدن باشد یا خوردن یک ظرف بستنی. خوردن یک شیرینی یا هرگونه ماده غذایی شیرین : 1.باعث میشه در مغز فرزند شما مقدار بسیار زیادی دوپامین آزاد شود. 2. باعث افزایش انسولین در بدن بشه که افزایش انرژی را در پی داره و حس خوشایندی را برای او ایجاد می کنه . همه این موارد خوب به نظر می رسد اما در واقع مواد قندی نیز مانند کوکائین اعتیادآور است. با مصرف مواد قندی سطح دوپامین بالا می رود. اگر مصرف این ماده کاهش پیدا کند، سیگنال های ترشح دوپامین به مغز فرستاده نمی شود و باعث می شود که علائم بیش فعالی در کودک افزایش پیدا کند.
• علاوه بر آن مغز کودک BDNF آزاد می کند. این فاکتور مسئولیت ایجاد خاطرات جدید در حافظه بلندمدت، یادگیری، و تفکرات سطح بالا را بر عهده دارد. افزایش مصرف مواد قندی باعث کاهش ترشح این فاکتور می شود و یادگیری و یادآوردن چیزهای جدید رو برای فرزند شما سخت میکنه. بنابراین ممکنه فرزند شما از مدرسه بیاد و بگه هیچ کاری انجام نداده، ممکنه اون واقعا این کار رو انجام نداده باشه و یا ممکنه انجام داده باشه ولی دقیقا به خاطر نیاره و این به خاطر مصرف شکر هست.
شما نمی توانید کودکتان را از مصرف این گونه مواد قندی به طور کامل دور کنید. چرا که در نبود شما مطمئنا از آن ها استفاده خواهد کرد. اما باید کودکتان را به کاهش استفاده از این گونه مواد ترغیب کنید چرا که مضرات آن ها بیشتر از منافعش خواهد بود.
• یکی دیگه از دلایلی که بستنی خوشمزه به نظر میرسه این هست که حاوی مقدار زیادی چربی هست و اگر این چربی کم باشه بستنی طعم خوبی نخواهد داشت. این چربی ها ، چربی های از نوع اشباع ( غیر مفید) هستند که وقتی به میزان زیاد استفاده می شوند (در سایر مواد غذایی که ما روزانه استفاده میکنیم هم وجود دارند) باعث افزایش سطح کلسترول خون و به دنبال اون افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته در بزرگسالی میشه و همون طور که قبلا هم در مورد شکر عرض کردم، میزان زیادی کالری بدون داشتن مواد مغذی و مفید به اونها،که برای رشدشون در این دوره لازمه، میرسه و کودکان را در معرض اضافه وزن و چاقی و مشکلاتی از بابت سلامتی که در اوایل بلوغ و بزرگسالی خودش رو نشون میده ، میگذاره.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافلطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصراف