با سلام کودک هنگام خوردن قطه آد سرفه میکند و قطه در گلوی او میپرد. چکار کنیم؟ یکی از بچه هایمان بدلیل سیانوز فوت کرده برای همین خیلی نگرانیم. فکر میکنیم که پیشانی بچه سیاه شده. لطفا راهنمایی بفرمایید. باتشکر
با سلام به والدین گرامی. در کودکان زیر ۳ ماه به علت ضعیف بودن عضلات بلع، ممکن است هنگام خوردن قطره ها دچار آسپیراسیون ( پریدن قطره در حلق ) و بروز سیانوز و کبودی شوند.برای پیشگیری از این اتفاق باید کودک را به صورت نیمه نشسته در آغوش بگیرید و قطره چکان را داخل گونه بچکانید. توصیه میشود قطره های خوراکی قبل از وعده شیر و با معده خالی داده شود که پریدن قطره به داخل حلق باعث آسپیراسیون (برگشت شیر به ریه) نشود. دو تا نکته در این مسئله حائز اهمیت است..اول اینکه چنانچه حین قطره دادن ، حمله سیانوز ( کبودی مخاط و توقف تنفس ) اتفاق افتاد و بیش از ۱۰ ثانیه طول کشید سریعا به نزدیکترین اورژانس کودکان مراجعه کنید تا کودک تحت نظر گرفته شود. نکته دوم اینکه اگر حملات آپنه ( توقف تتفس ) یا سیانوز ( کبودی مخاطات) به طور مکرر تکرار میشود باید از نظر قلب و ریه و نیز ریفلاکس معده بررسی شود. سیانوز ، بیماری نیست بلکه علامت بیماری است که میتواند بعلل مختلف از جمله قلبی، ریوی، تشنج ،خفگی ، بیماری های عضلانی _ اسکلتی و .....اتفاق بیفتد.با توجه به سابقه فوت کودک دیگرِ خانواده به دنبال سیانوز ( که علت سیانوز را نفرمودید ) توصیه میکنم از جهت بیماری های قلبی و ریوی توسط فوق تخصص قلب کودکان ،حتما غربالگری و بررسی انجام شود. امیدوارم پاسخ خود را دریافت کرده باشید.
تذکر : پاسخ داده شده به پرسش شما تنها به جهت راهنمایی است و مجموعه پزشکان دکتر شما در خصوص عواقب بعدی مسئولیتی ندارد.
پاسخ ( ۱ )
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافدر کودکان زیر ۳ ماه به علت ضعیف بودن عضلات بلع، ممکن است هنگام خوردن قطره ها دچار آسپیراسیون ( پریدن قطره در حلق ) و بروز سیانوز و کبودی شوند.برای پیشگیری از این اتفاق باید کودک را به صورت نیمه نشسته در آغوش بگیرید و قطره چکان را داخل گونه بچکانید.
توصیه میشود قطره های خوراکی قبل از وعده شیر و با معده خالی داده شود که پریدن قطره به داخل حلق باعث آسپیراسیون (برگشت شیر به ریه) نشود.
دو تا نکته در این مسئله حائز اهمیت است..اول اینکه چنانچه حین قطره دادن ، حمله سیانوز ( کبودی مخاط و توقف تنفس ) اتفاق افتاد و بیش از ۱۰ ثانیه طول کشید سریعا به نزدیکترین اورژانس کودکان مراجعه کنید تا کودک تحت نظر گرفته شود.
نکته دوم اینکه اگر حملات آپنه ( توقف تتفس ) یا سیانوز ( کبودی مخاطات) به طور مکرر تکرار میشود باید از نظر قلب و ریه و نیز ریفلاکس معده بررسی شود.
سیانوز ، بیماری نیست بلکه علامت بیماری است که میتواند بعلل مختلف از جمله قلبی، ریوی، تشنج ،خفگی ، بیماری های عضلانی _ اسکلتی و .....اتفاق بیفتد.با توجه به سابقه فوت کودک دیگرِ خانواده به دنبال سیانوز ( که علت سیانوز را نفرمودید ) توصیه میکنم از جهت بیماری های قلبی و ریوی توسط فوق تخصص قلب کودکان ،حتما غربالگری و بررسی انجام شود.
امیدوارم پاسخ خود را دریافت کرده باشید.
تذکر : پاسخ داده شده به پرسش شما تنها به جهت راهنمایی است و مجموعه پزشکان دکتر شما در خصوص عواقب بعدی مسئولیتی ندارد.