اشتراک گذاری
آیا نوزاد ۳۸ روزه می تواند شربت گریپ میکسچر استفاده کند؟
گزارشپرسش
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
شما باید وارد شوید یا ثبت نام کنید تا بتوانید پاسخ ارسال کنید
پاسخ ها ( ۱۳ )
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافشيردهي نادرست ، خارج نشدن باد گلوي نوزاد پس از شيرخوردن و قرار گرفتن نوزاد در وضعيت نادرست و بلع هوا، باعث نفخ و دل پيچه را افزايش مي دهد.
اصلا نباید نبات داغ، عرق نعناع و آب قند رو برای نوزادان داد .نوزادان تا 6 ماهگي به جز شير مادر به ماده غذايي ديگري نياز ندارند و مصرف موادي نظير عرق نعناع و نبات داغ که بسياري از مادران براي رفع دل پيچه نوزادان استفاده مي کنند به علت غير استريل بودن ممنوع است.
آنزيم هاي گوارشي در دوره نوزادي به ويژه زير يک ماهگي نارس و ناکافي است و به همين علت،مواد غذايي به جز شير مادر در اين دوران توصيه نمي شود.قطره ويتامين آ د ( قطره A D )، تنها دارويي است كه براي نوزادان از 4 روزگي لازم است و تجويز مي شود.
نوزادان وقتي كه به دنيا مي آيند، از شير مادر تغذيه ميكنند و هنگامي كه خيلي گرسنه هستند با ولع شير مي خورند و بنابراين همراه شير مقداري هوا هم وارد معده شان ميشود و همين هوا موجب فشار روي معده ميشود كه نوزاد را دچار د ل درد ميكند و معمولا نوزاداني كه بيشتر هوا مي بلعند، دچار اين مشكل مي شوند. علاوه براين نوزاداني هستند كه روده هايشان قولنج دارد.. دل دردهايي كه با علايمي نظير تب، سرفه، درد دست و پا، اسهال و استفراغ همراه است و به سادگي درمان نمي شود، بايد جدي گرفته شود. دل دردهايي كه در نوزادان يك و 2 ماهه بروز ميكند، كوليک يا درد به صورت قولنج نام دارد كه با گريه، جيغ زدن و جمع كردن دست و پاي كودك به سمت شكم به مدت يك تا دو ساعت و غالبا در شبها همراه است كه مادران ميتوانند در اين مواقع نوزاد را بغل كنند تا هواي داخل معده نوزاد تخليه شود. تغذيه اين نوزادان بايد مرتب باشد و با آرامش با آنها رفتار شود و پس از دادن شير حتما بايد هواي داخل معده شان را خارج كنند. او را بالا و پايين نيندازند. به آرامي به پشتشان بزنند و همين آروغ هاي كوچولو باعث مي شود كه هواي داخل معده آنها خارج شود؛ صداهاي ممتد مثل سشوار، هود و جارو برقي
تكان دادن با آرامش و فركانس ثابت مثل رانندگي یا گهواره های سنتی
زمزمه آرام مادر یا صدای پدر،در نهایت رعایت رژیم غذایی مناسب و بدون نفخ در مادر. اما اگر نوزادي هست كه با اين كارها مشكل اش حل نمي شود، حتما بايد به پزشك مراجعه شود.
تشخيص و درمان صحيح دل درد تنها از طريق پزشك بايد انجام گيرد و خانواده ها از دادن داروهاي گياهي، شيميايي و خوددرماني براي بهبود دل درد كودكانشان جدا خودداري كنند.اين قطره ها از نظر علمی توصیه نشده اند ولي در طبابت استفاده ميشوند : گریپ میکسچر ( که حاوی بی کربنات سدیم ، روغن شوید و رازیانه و سوکروز می باشد ) colic EZ , colic aid ( کولیکز ) ، دایمتیکون ( Dimeticone ) یا دایمتین یا همون دایمتیکس و غيره
با تشکر
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافلطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافبچه من 41 روزش هستش روز های اول شیر نداشتم مجبور شدم بهش شیر خشک بدم ولی الان خیلی شیر دارم به قدری که خودش میزنه بیرون .
هر کاری میکنم که از شیر خشک دل بکنه موفق نمیشم .
یه راهکاری به من نشون بدید
با کمال تشکر ....
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافلطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافلطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافدر خصوص عوارض گریپ میکسچر باید خدمت شما دوست عزیز عرض کنم که یکی از مواد موجود در این شربت بی کربنات سدیم می باشد که برخی از عوارض آن را می گویم :
عوارش گوارشی: همان طور که می دانید PH معده در حدود 4-3 و این عدد بیانگر غلظت اسید کلریدریک مترشحه توسط سلول های جدار معده می باشد و ماده قلیایی موجود در شربت گریپ میکسچر این تعادل را بر هم می زند.
- اختلال در جذب فلزات دو ظرفیتی: کلسیم و فسفر از عناصر ضروری به شمار می آیند در قسمت ابتدایی روده ها جذب شده و این جذب در PH بین 7-2 صورت می گیرد و بی کربنات سدیم باعث قلیایی شدن این محیط و کم جذب شدن این عناصر می شوند و کمبود ذخائر این دو عنصر باعث نرمی و پوکی استخوان ها و افزایش فساد دندان ها می شوند.
جذب آهن در معده و قسمت نخستین روده صورت می گیرد و بستگی به عواملی از قبیل غلظت آهن، حالت اسیدی شیره معده، ویتامین B12، و ...دارد. افزایش PH دستگاه گوارش توسط ماده قلیایی موجود در این شربت مانع از احیاء آهن سه ظرفیتی و تشکیل آهن دو ظرفیتی می گردد و این اختلال به بروز زمان موجب کاهش مقدار هموگلوبین و کم خونی و کاهش مقدار آهن سرم خون می شود.
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافخانم دکتر نوازد من الان 20 روزشه از 10 روزگی طبق تجویز پزشک هر 8 ساعت 10 قطره دایمیتیکون و از 15 روزگی هر روز 20 قطره آد میدهیم
2 تا سوال
یک اینکه ایا دایمیتیکون ضرر ندارد و اینکه بدن بچه عادت کند و وقتی دل درد واقعی باشد دیگر اثر نکند.
بعضی دکتر ها هم از اول گریپ میکسچر تجویز می کنند میخواستم بدون با توجه به گیاهی بودنش بهتر نیست.
در ضمن دکتر گفته از یک ماهگی به بعد پدیلاکت بهش بدید نظر شما چیه?
منتظر پاسختان هستم
باتشکر
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافبچه ام 3هفته اش شکم درد عجیبی داره شیر میخوره خوبه ولی شب ها تا صبح پیچ میخوره ونمیخوابه
ممنونم میشم از راهنماییتون
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافبرای پاسخ قطعی به این سوال نیاز به شرح حال کامل تر و معاینه نوزاد هست ولی با توجه به سن نوزاد و زمان بروز درد شکم میتوان گفت به احتمال زیاد نوزاد دچار کولیک نوزادی شده است .
کولیک نوزاد به گریه یا بی قراری بیوقفه بیش از سه ساعت در شبانه روز که بیش از سه شبانه روز در هفته رخ دهد و حداقل سه هفته تدام یابد، در نوزادان دو هفته تا چهارماههای که جز این سالم به نظر میرسند، گفته میشود.علت بروز کولیک نوزادی هنوز مشخص نشده است .
برای کاهش ناراحتی نوزاد توصیه های زیر مفید هستند :
1-حتی المقدور از شیر خودشان جهت تغذیه نوزادشان استفاده کنند.
2- اگرچه یافتن علت دقیق کولیک نوزادان سخت به نظر می رسد، اما عواملی وجود دارد که شانس ابتلا به کولیک را افزایش می دهد، مثلا اگر بی قراری ها و گریه های نوزاد حدودا 45 دقیقه پس از شیر خوردن ایجاد شود، به احتمال زیاد، علت آن ناسازگاری شیر گاو با نوزاد می باشد.
شیر گاوی که در رژیم غذایی مادر مصرف می شود و یا در تغذیه نوزاد وجود دارد، زیرا نفخ ناشی از شیر گاو به راحتی در این دسته از نوزادان بر طرف نمی شود و ایجاد ناراحتی و کولیک می کند.
3- به مادرانی که نوزاد مبتلا به کولیک دارند، توصیه می شود تا موقع شیر دادن به نوزاد خود، همیشه او را در حالت نیمه خوابیده (حالتی بین نشسته و خوابیده) قرار دهند. این حالت ناراحتی او را پس از شیر خوردن کمتر می کند.
4- به مادران عزیز توصیه ی شود تا پس از شیر خوردن نوزاد، حتما باد گلوی نوزاد را بگیرند. گرفتن آروغ نوزاد، صرف نظر از مدت زمانی که او شیر خورده است، به کاهش ناراحتی ناشی از کولیک او کمک می کند. پس از هر بار شیر دادن به نوزاد خود، او را روی شانه خودتان قرار دهید و پشت نوزاد را به آرامی بمالید تا آروغ بزند و هر گونه هوای اضافی از معده او خارج شود.
5- هنگامی که نشسته اید می توانید نوزادتان را روی زانوهای خود قرار دهید، طوری که شکم نوزاد روی پاهای شما قرار بگیرد. در این حالت پاهای خود را به آرامی بالا و پایین ببرید تا درد نوزاد کاهش یابد.
6- می توانید با انجام حرکاتی روی پاهای نوزاد، دردهای او را کاهش دهید. به این صورت که نوزاد را به پشت بخوابانید و پاهای او را به آرامی بگیرید و به سمت شکم او خم کنید. این حرکات سبب می شود تا شکم نوزاد شل شود و دردهایش تسکین پیدا کند.
7- خوشبختانه درد و ناراحتی نوزاد به علت کولیک، پس از چند ماه (حداکثر پنج ماه) از بین می رود و با بزرگ شدن نوزاد و تکامل دستگاه گوارشی او، این مشکل بهبود می یابد.
8- گرم کردن موضعی مثل گذاشتن حوله یا پارچه گرم روی شکم نوزاد نیز روش موثری در کاهش نفخ و دل پیچه کودک است.
9- موقع شیر دادن به نوزاد (اگر از شیر مادر تغذیه می کند) سعی کنید یک سینه به طور کامل تخلیه شود. از خارج کردن سینه از دهان نوزاد در حین شیر دادن به او اجتناب کنید، زیرا هوای اضافی وارد معده نوزاد می شود و سبب نفخ معده او می شود.
10- مادر باید رژیم غذایی خاصی را در پیش بگیرد. از مصرف برخی مواد غذایی مانند شیر گاو، غذاهای ادویه دار و مواد کافئین دار مثل چای باید اجتناب کنید.
11- موقع بیقراری نوزاد برایش شعر یا لالایی بخوانید و سعی کنید با حفظ خونسردی خود، نوزاد را آرام کنید.
12- به کودک خود پستانک بدهید. گاهی اوقات مکیدن می تواند به کودک آرامش دهد.
13- کودک خود را در آغوش بگیرید و یا تاب دهید. تاب دادن کودک در گهواره و یا بر روی دست نیز می تواند کمک کننده باشد.
14- کودک خود را به شکم، روی زانوهایتان یا داخل وان آب گرم قرار دهید. در این حالت با نوازش یا مالیدن پشت کودک می توانید به کاهش فشار معده او کمک کنید.
15- شکم کودک را روزی یک بار با روغن زیتون به آرامی ماساژ دهید.
16- به مدت 2 تا 3 شب، قبل از خواب، بالا تنه نوزاد (شکم، قفسه سینه، سرشانه ها و تمام ناحیه پشت) را به خوبی با روغن کرچک ماساژ دهید، به نحوی که روغن، جذب پوست شود. سپس کودک را به حالتی متسکین قنداق کردن کاملا ببندید و به خصوص مواظب باشید که در معرض باد و سرما قرار نگیرد.
17- روزی 1 تا 2 بار زیر ناف نوزاد را با روغن کرچک به خوبی ماساژ دهید.
18_ استفاده از صدای سشوار یا ماشین لباس شویی و صداهایی از این قبیل که به صداهای سفید یا white noise معروف هستند نیز در بسیاری از نوزادان کمک کننده بوده است . اپلیکیشن های مربوط به این صداها را میتوانید از اینترنت دریافت کنید .
و در نهایت اخرین راه برای ساکت کردن نوزاد بی قرار سواری دادن با اتوموبیل است که باعث به خواب رفتن سریع نوزاد بی قرار میشود .
تذکر : پاسخ داده شده به پرسش شما تنها به جهت راهنمایی است و مجموعه پزشکان دکتر شما در خصوص عواقب بعدی مسئولیتی ندارد
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافلطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافبا توجه به علایم , بیشتر ریفلاکس برای شیر خوار مطرح میشه . ریفلاکس شیرخواران در چند ماه اول تولد وجود داره و اوج ان در حدود 4 ماهگی است و به تدریج تا یک سالگی برطرف میشه . برای تشخیص قطعی نیاز به معاینه هست . اساس درمان هم رعایت توصیه های غذایی و رفتاری است . از جمله اینکه وضعیت قرارگیری شیرخوار به صورت کاملا خوابیده یا کاملا نشسته نباشه و سر و شانه حدود سی درجه بالاتر باشه و یا شیرخوار به پهلوی چپ قرار داده بشه . دود سیگار اطراف شیرخوار نباشه . حجم شیر در هر بار کمتر بشه و دفعات شیر دهی بیشتر بشه . رعایت رژیم بدون لبنیات و محصولات گاوی هم کمک کننده است . در صورت عدم بهبود نیاز به مراجعه به پزشک و شروع درمان دارویی هست .
نکته دیگه اینه که با توجه به بی قراری و افزایش دفعات ادرار بهتره یک ازمایش کشت ادرار جهت رد عفونت ادراری انجام شود.
تذکر : پاسخ داده شده به پرسش شما تنها به جهت راهنمایی است و مجموعه پزشکان دکتر شما در خصوص عواقب بعدی مسئولیتی ندارد
لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافلطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود
گزارش انصرافاگر با خوردن گريپ ميچر استفراغ دارد بهتر است مدتي دارو رو قطع كنيد در صورت تداوم استفراغ به خصوص استفراغ جهنده حتما مجدد ويزيت شود
استفراغ در اين سن دلايل مختلفي دارد كه شايعترين آن ميتواند به علت شير خوردن زياد و يا ريفلاكس ....باشد
ولي حتما بايد در ابتدا دلايل جسمي مهمتر استفراغ ، كنار گذاشته شود كه نياز به معاينه شيرخوار دارد
در مورد درد گوش بدون معاينه دقيق نمي توان نظري داد حتما حضوري مراجعه نماييد
تذکر : پاسخ داده شده به پرسش شما تنها به جهت راهنمایی است و جایگزین معاینه و ویزیت توسط پزشک نمی باشد. مجموعه پزشکان دکتر شما در خصوص عواقب بعدی مسئولیتی ندارد.