تب

گزارش
پرسش

لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما میخواهید این پرسش را گزارش کنید

گزارش انصراف

سلام
راه های پایین اوردن تب نوزاد چیست؟؟؟
باتشکر فراوان

حل شده 0
کودکان مریم 1 پاسخ 1330 مشاهده 0

پاسخ ( ۱ )

  1. دکتر زهره خواصی
    0
    اسفند ۲۱, ۱۳۹۴ در ۱۱:۲۸ بعد از ظهر

    لطفا به طور خلاصه توضیح دهید که چرا شما احساس می کنید این پاسخ باید گزارش داده شود

    گزارش انصراف
    در خصوص تب در نوزاد باید عرض کنم که اگرر منظور شما از نوزاد شیرخوار کمتر از 1 ماه هست ( تعریف علمی ) در این سن و به طور کلی در شیرخوار کمتر از 3 ماه در صورتی که درجه حرارت مقعدی بالاتر از 38 درجه سانتی گراد باشد باید حتما توسط پزشک معاینه شود یعنی جدای هرگونه اقدام جهت کاهش تب ویزیت توسط متخصص الزامی است.
    ولی به طور کلی نکاتی را در خصوص تب و نحوه برخورد با آن در کودکان خدمتتان عرض میکنم :
    اگرچه ترس از تب نگرانی شایع والدین محسوب می شود ، ولی شواهدی که به نفع آسیب مغزی یا سایر آسیب ها به بدن ناشی از تب باشد به جز در موارد نادر تشنج پایدار و گرمازدگی ، اندک است .درمان تب در بیماری های خودمحدودشونده و صرفا به منظور برگرداندن درجه حرارت به حد نرمال ، در کودکانی که از جهات دیگر سالمند، الزامی نیست.

    اکثر شواهد نشان دهنده آن است که تب یک پاسخ تطابقی بوده و باید در شرایط انتخابی درمان گردد. در انسان ها ، افزایش درجه حرارت با کاهش تکثیر میکروبی و افزایش پاسخ التهابی همراه است .

    تشویق به دریافت خوب مایعات از دست رفته که ناشی از افزایش تقاضای متابولیک به دلیل تب است.

    کودک خودتان را در صورت تمایل تشویق به استراحت کنید ولی نباید او را مجبور به استراحت یا خوابیدن بکنید.

    بعضی از والدین با گذاشتن ابر یا دستمال مرطوب ( پاشویه ) در قسمتهای مختلف بدن فرزند خود سعی در کاهش دمای بدن کودک دارند، در حالی که این روش ها در کاهش تب موثر نیستند و توصیه نمی شوند . اصلا نباید دمای بدن کودکتان را با انواع الکل پایین بیاورید بسیاری از کودکان نیاز به درمان ندارند.

    آنتی بیوتیک ها برای مبارزه با عفونت هایی است که باعث تب شده اند، ولی آنتی بیوتیک ها تنها برضد عونتهایی که عامل آنها باکتری ها هستند عمل می کنند، به طور مثال اثری بر روی سرماخوردگی (که عامل آن ویروس است ) ندارند .

    تب زیر ۳۹ درجه سانتی گراد مقعدی در کودکان سالم نیاز به درمان ندارد .درمان ضد تب در بیماران پرخطری که دچار بیماری های قلبی – ریوی مزمن ، اختلالات متابولیک یا بیماری عصبی هستند و درکسانی که در معرض خطر تشنج تب دار هستند مفید است.

    استامینوفن با دوز مناسب (۱۰-۱۵ mg/kg ) هر چهار ساعت و ایبوبروفن در کودکان بالای ۶ ماه با دوز (۵-۱۰ mg/kg) هر ۸ ساعت متداول ترین ضد تب های به کار گرفته شده هستند. جهت درمان تب باید یک دارو را انتخاب کرد و با دوز مناسب و در زمان مناسب آن را تجویز کرد ، تا از عوارض جانبی احتمالی که شامل صدمه کبدی (استامینوفن ) و اختلالات گوارشی و کلیوی ( ایبوبروفن ) جلوگیری کرد.

    در اغلب موارد نیازی به درمان تب نیست
    بهترین پاسخ

ارسال پاسخ